Vinteren er på vej: Sådan skruer du ned for varmeregningen uden at fryse

Synes du også, at det er uretfærdigt, vi skal betale for at opvarme boligen, når det er koldt i Danmark? Det er fristende at købe en enkeltbillet til et varmere land, men kulden er nu også hyggelig. Se her, hvordan du skruer ned for varmeregningen, så det bliver lidt nemmere at holde ud at være hjemme i vintermånederne.

I Danmark har vi mange kolde måneder, og derfor er det vigtigt, at vi har en optimal varmekilde, når vores hjem skal varmes op. Der findes mange forskellige muligheder for at opvarme boligen, men generelt bør du fokusere på at vælge den, der koster mindst og er mest klimavenlig. 

Læs her, hvordan du sparer på varmeregningen, uden du skal fryse, fordi du gerne vil spare nogle penge – og bare rolig, faktisk er der mange penge at spare, hvis du blot foretager en investering til at starte med.

Træpiller er vejen frem

Der er god grund til at overveje at investere i et pillefyr, hvis du endnu ikke har det. Det kræver en investering til at starte med, men du vil typisk have tjent det hjem i løbet af et par år, fordi det er tilsvarende billigt at fyre op med.

Hvis du eksempelvis fyrer op med et oliefyr nu, eller hvis du benytter dig af el-radiatorer, så vil du kunne spare helt op til 80 % af din samlede varmeregning, hvilket helt sikkert er værd at overveje, hvis du gerne vil spare nogle penge på sigt.

Du kan få træpiller hos Hesselager Energi, der er en fynsk leverandør af træpiller. Det er både billigt og effektivt – og så er det utroligt nemt, selvom det kræver mere vedligeholdelse end eksempelvis fjernvarme.

Luft ud to gange om dagen

Når det er vinter, kan luften godt blive tung indenfor. Her kan det i mange tilfælde være fristende at have et vindue stående åbent, for det kan der vel ikke ske noget ved? Det kan der faktisk, for en radiator regulerer hele tiden varmen, så hvis den slipper ud, vil den hele tiden blive ved med at varme.

Det betyder i praksis, at den aldrig får reguleret varmen til et niveau, hvor den er stabil, hvorfor den hele tiden vil køre på fuld skrue. Det koster dig mange penge, og derfor er det en god idé at holde dig til udelukkende at lufte ud to gange om dagen, hvis du ønsker at skabe et bedre indeklima.

Du bør lufte ud om morgenen og om aftenen inden sengetid, og det er en god idé at sørge for, der er gennemtræk, så alt luften i rummet bliver skiftet ud.