Parforhold: Sådan bliver du en bedre kæreste

Hvis du ønsker at blive en bedre kæreste, er der mange ting, du kan gøre. Herunder finder du en kort liste, som indeholder nogle af de punkter, du kan støtte dig til, når du har truffet et aktivt valg om, at du vil være en bedre ledsager for din partner.

At være en god partner handler om mange ting, og det er ikke kun sex, der er det afgørende. Det handler om at være til stede og give plads, ligesom det handler om at fortælle din ærlige mening, uden den sårer din partner.

Det er en balancegang, som kan være vanskelig at finde, hvis ikke den er der naturligt. Det er dog noget, som man kan vænne sig til, og det første skridt på vejen er at træffe beslutningen. 

Herunder får du en række gode råd, som du kan bruge, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at lykkes med din beslutning om, at du vil være en bedre partner for din kæreste. I mange tilfælde kan det hjælpe på beslutningen, hvis I går i parterapi. Det kan du læse mere om hos The Praxis.

Træf beslutningen og hold fast

Hvis du ikke føler, at du har været en god kæreste, kan det være nemt at træffe beslutningen om, at nu skal det være. Især hvis din kæreste har givet udtryk for, at han eller hun savner, at du er mere tilstedeværende og fokuserer mere på jeres parforhold.

Det svære er imidlertid ikke at træffe beslutningen, men derimod at holde fast i den. Du vil konstant blive udsat for fristelser, som kan påvirke din beslutning, men det handler om at være stærk, så du holder fast i den.

Tag din kærestes briller på

Er du klar over, hvad der gør din kæreste glad? Det er ikke altid det samme, som der gør dig glad. Derfor kan det være en god idé at forsøge at se situationen gennem din kærestes briller. Det er ikke altid en god idé at gøre de ting, som gør dig glad, når du skal gøre din kæreste glad.

Forsøg derfor at finde ud af, hvilke punkter din kæreste sætter pris på ved dig, og forsøg at imødekom dem. Det hele handler om at finde en balance, hvor du gør din kæreste glas, samtidig med at du selv er tilfreds med tilværelsen.

Du bør være til stede, når I er sammen

En af de ting, som typisk gør, at et forhold forliser, er den manglende tilstedeværelse. Det kan godt være, at du har et job, som du er glad for, men det bør ikke tage al fokus. Du bør være til stede, når du er sammen med din partner, ligesom du bør lytte, når I taler sammen.

Det er ofte manglende kommunikation, der ligger til grund for, at forholdet ikke lykkes. Det er dog aldrig for sent at blive mere tilstedeværende. Læg mobilen væk og lav ting sammen, hvor I ikke kigger ind i en skærm.