Økologisk tøj: Hvad skal du være opmærksom på, før du køber?

Økologisk tøj vinder mere og mere frem blandt de danske forbrugere. Der er god grund til at vælge økologisk, når du skal have nyt tøj – særligt, hvis du ønsker at sætte et positivt præg på dit CO2-aftryk. Se her, hvad du skal være opmærksom på, før du køber økologisk tøj.

Der er god grund til at investere i økologiske og bæredygtige brands, når du skal have opdateret garderoben. Det er der af mange årsager, men først og fremmest er du med til at støtte en mere bæredygtig tøjproduktion, hvilket der er god grund til, hvis du ønsker at gøre noget godt for klimaet.

Når du køber økologisk tøj, er det ikke alene, fordi du ønsker at gøre en forskel for klimaet – det er også, fordi du ønsker tøj, som holder længere og generelt er af højere kvaliteten. Der er mange måder, hvorpå økologisk tøj gavner både dig selv, din pengepung og miljøet.

Vælg økologisk tøj, fordi det holder

Først og fremmest bør du være klar over, at økologisk tøj ofte består af mere holdbare materialer, hvorfor det er en god idé at købe det frem for det, der er et resultat af mere konventionel tøjproduktion.

Når du køber økologisk tøj, støtter du samtidig en mere bæredygtig produktion, som dog ikke ligefrem er miljøvenlig, men som stadig er bedre mod klimaet end den almindelige produktion af tøj.

Samtidig bør dog du være bevidst om, at det tøj, du køber, når du handler økologisk, er mere holdbart, hvorfor du indirekte er med til at skabe en mere bæredygtig klode, fordi du ikke lige så ofte investerer i nyt tøj.

Hvor kan jeg handle økologisk tøj?

Der er mange steder, du kan købe økologisk tøj. Det er ikke længere en lille niche, som er kun appellerer til en lille skare af mennesker. Alle de store brands er efterhånden også med til at støtte den bæredygtige produktion, hvilket med garanti er en tendens, som i fremtiden kommer til at være langt mere udbredt.

Du kan med fordel kigge på et mærke som Grobund, der laver lækkert tøj til kvinder i bæredygtige materialer. Det er et dansk mærke, som navnet også antyder, hvilket gør, at du også er med til at støtte den danske tøjproduktion, der generelt er mere bæredygtig end den udenlandske. 

Hvorfor købe økologisk?

Selvom økologisk tøj koster mere, vil du spare penge på sigt, fordi det holder tilsvarende længere. Der er altså penge at spare ved at købe tøj af god kvalitet, som generelt er med til at skabe en mere bæredygtig klode.