CBD-olie: Hvordan virker det, og bør jeg prøve det?

cbd olie

CBD-olie er en olie, der er udvundet fra hampplanten. Du kan få CBD-olie med og uden THC, og du kan enten bruge det som kosttilskud eller til at lindre symptomer på kroniske sygdomme.

Du har garanteret hørt om CBD-olie. Det er en ekstrakt fra hampplanten, og du kan få CBD-olie uden THC og med THC. Hvis du anvender det som kosttilskud bør du vælge den variant, der ikke indeholder THC, som desuden er den eneste, der er lovlig i Danmark.

Der er ingen bevist effekt af CBD-olie, omend flere, der lider af kroniske sygdomme, meddeler, at deres symptomer helt eller delvist forsvinder. Selvom det er sandt, er det vanskeligt at påpege, hvordan det virker, rent videnskabeligt.

Bør jeg prøve CBD-olie?

Hvis du døjer med en kronisk sygdom, som har følger, du ønsker at dæmpe, bør du altid konsultere din læge, før du beslutter dig for at prøve forskellige former for medicin. Det gælder også for CBD-olie, som du ikke bør anvende, medmindre din læge har ordineret det.

Alligevel kan det være vanskeligt at få fat i, da det er relativt nyt på markedet, hvorfor det ikke er alle steder, du kan få det – i hvert fald ikke den form, hvor der er THC i. Du kan dog købe den version, som ikke indeholder THC, mange steder.

Du bør anvende den som et kosttilskud, som du kan supplere en varieret kost med. Hvis du ikke spiser varieret, er det dog vigtigt, at du begynder på det, eller at du finder andre kosttilskud, som kan kompensere for de grøntsager og andre fødevarer, som du ikke spiser.

Vanskeligt at dokumentere virkningen

Som du læste tidligere, er det vanskeligt at fastslå, hvorvidt det reelt set har en effekt, når du anvender CBD-olie. Om ikke andet er det ikke skadeligt, hvorfor det er værd at prøve – også selvom du ikke døjer med nogle lidelser eller andet, som gør, at du ikke fungerer optimalt i hverdagen.

Måden, hvorpå du anvender CBD-olie, er ved at lægge en dråbe eller to under tungen og lade den være der i nogle minutter. Slutteligt synker du, så der ikke er nogen smag tilbage efter olien. Dette gør du to gange om dagen; om morgenen og om aftenen.

Bør jeg prøve CBD?

Hvis du er nysgerrig omkring virkningen af CBD-olie, bør du prøve det, da der ingen dokumenterede skadelige effekter er ved det, hvorfor det værste, der kan ske, er, at du ikke får nogen virkning, samt at du mister de penge, du har givet for olien, hvilket heller ikke er alverden. Prisen for CBD-olie varierer, men den ligger typisk på mellem 200-400 kr. for 100 ml.