NY TREND: Nemt pop-up telt til festivalen

Sov godt i et festivaltelt der kan bruges igen og igen

Du kender det sikkert godt. Der er gået bajere i den ude i køen og nu skal du til at løbe med hele din oppakning på ryggen, dine dåseøl i trækvognen og samtidig slæbe på festivalstole, pavillon og andet festival-gear, som din gruppe har investeret i til årets festivaloplevelse. Solen bager dig i nakken og øllene er så småt ved at stige dig til hovedet. Det er på én og samme tid en skøn fornemmelse af frihed og feststemning, men din krop kan have svært ved at følge med i strabadserne.

Festivalsæsonen skydes snart igang - er du klar?
Festivalsæsonen skydes snart igang – er du klar?

Heldigvis skal du ikke lede længe efter festival-gear der kan gøre din festivaloplevelse nem og bekvem. Der findes virksomheder som fx Festivalkits og Festivalshoppen, der har specialiseret sig i, at sælge festival-telte og andet smart udstyr, som giver deres kunder mere helstøbte oplevelser – som kan gentages henover hele sommerens festival-landskab uden at skulle skiftes ud.

Pop-up teltet

Når du har ligget i kø både halve og hele dagen ude foran hegnet til årets festival, kan det være en trættende og langsommelig proces at skulle slå dit telt op. Det er der heldigvis råd for; Du kan nemlig investere i et lækkert pop-up telt, som slår sig selv op helt uden din hjælp.

Pop-up telte er, som du sikkert allerede ved, et slags iglotelt. Det ligner en iglo, men har den fordel, at det ligger foldet på en særlig måde og folder sig ud af sig selv når du åbner for pakken. Du kan folde teltet sammen igen med ved at følge en kort vejledning og tage teltet under armen hjem fra festivalen igen. Et pop-up telt fylder meget lidt og vejer ofte mindre end almindelige telte. Så er det slut med at bøvle med lange opslidende vejledninger, 100 pløkker der bøjer og et skævt telt der vælter så snart der kommer en lille vinde fra højre.

Pop-up telte til 2 personer

Et pop-up telt fåes til 1-2 personer. De er ofte forholdsvis smalle i udseendet, men mere rummelige indvendigt end hvad man skulle tro. Teltet er 130 centimeter bredt, men med lidt god vilje kan du godt opslå en 140 centimeter bred luftmadras i teltet. Vælg gerne en lav luftmadras, så du ikke mister for meget siddehøjde.

Pop-up telt med mørklægning

Pop-up telte kan fås med mørklægningdug. Det er smart hvis du skal bo midt i et livligt campingområde og har brug for at kunne lukke lyset ude. Denne type telt har den særlige fordel, at det samtidig er 5-10 grader køligere indeni for din komfort. Det er særligt fantastisk når du vågner en skoldhed morgen med slemme tømmermænd og slæber dig selv ud til en tår vand (eller øl.. lad os nu bare være ærlige).

Bæredygtigt valg

Pop-up teltes priser rangerer fra de helt billige (dem som holder én dag på festivalen), til 350-500 kr. og højere. Vælger du at investere i et telt i en mellem prisklasse til dyr prisklasse får du også kvalitet derefter. Du vil få en vandsikker løsning, god solid dug der kan holde til vand (og urin), skub og slid fra naboer og fulde skikkelser. Lynlåsen vil være stærk, indeklimaet vil være bedre og ofte vil der være to lags dug – ét til at holde vand ude og ét til at holde insekterne ude.

Spul teltet grundigt med haveslangen

Pak dit pop-up telt sammen i et snuptag og tag det med hjem. Her kan du lappe eventuelle cigaretglødshuller og give dit telt on ordentlig tur med haveslangen: Fold teltet ud og stil det på græsplænen. Spul gamle pletter af tørret øl og kropsvæsker væk på få minutter og lad teltet tørre helt inden du folder det sammen igen. Vupti så har du helt friskt telt til næste festivaloplevelse – eller camping med vennerne.

Sov godt i et festivaltelt der kan bruges igen og igen
Sov godt i et festivaltelt der kan bruges igen og igen