Guide til skægpleje 

skæg pleje

Et velplejet skæg er nøglen til et velpoleret look for mænd. De seneste år, er der mange der har groet skæg – mange har enten fuldskæg eller overskæg. Det er en af de trends der kan siges at have domineret det mandlige modebillede i 2010erne i størst grad. Netop derfor er det underligt, at skægpleje ikke har fået lige så meget fokus. Her får du en udførlig guide til, hvordan du bedst plejer dit skæg – uanset størrelse og længde.

Rens dit skæg på den rigtige måde

Der er ufatteligt meget der sætter sig i dit skæg i løbet af en dag. Ud over eventuelle madrester, så er der også støv, smuds og sved fra dit ansigt. Mange mænd er blevet meget mere bevidste omkring hudpleje og at rense sin hud, og man vasker naturligvis sit hår med jævne mellemrum – så hvorfor er skægget blevet så negligeret? Den korrekte måde at rense sit skæg er først og fremmest ved at bruge det rette produkt. Brug ikke din kropssæbe til at vaske dit skæg, så kan du opløse for meget af de naturlige olier, der er med til at holde dit skæg blankt og medgørligt. Brug en god shampoo beregnet til hår, en skægrens specielt udviklet til skægpleje eller en god ansigtsrens.

Brug skæg olie – mærk forskellen

Når du har renset dit skæg, så tør det forsigtigt af med et tørt håndklæde. Ansigtshår som skæg er faktisk ret sart, og derfor skal du ikke bruge en hårtørrer til at tørre dit skæg. Lad skægget være lidt fugtigt når du begynder at massere skægolien ind. Her er det vigtigt at tænke på at du også skal få skægolien til at trænge ind i huden indunder skægget, og ikke bare i spidserne. Dette er en del af huden, der tit bliver tør, fordi den ikke får nok fugt og næring. Det er også her du finder skægrødderne, og de kan med fordel stimuleres når du masserer olien ind, for at forbedre din skægkvalitet. Skægolie er helt essentielt for et sundt og velplejet skæg, og har du ikke prøvet det før, vil du med garanti opleve en stor forskel i dit skægs tekstur. Det bliver også meget nemmere at udføre det næste step i denne guide til skæg pleje.

Style dit skæg – få det præcis som du vil

Mange klager over at de ikke kan få skægget til at se ud, præcis som de vil når de skal style det. Det kan være fordi de udtørrer det ved at bruge hårtørrer og ikke bruger skægolie. Når man har et velplejet skæg, bliver det nemlig meget nemmere at style. Find et billede frem af den stil du gerne vil opnå, når du styler dit skæg, så du ikke bare former det tilfældigt. Hvis du har et fuldskæg, fylder det faktisk næsten halvdelen af dit ansigt – så siger det næsten sig selv, at hvordan dit skæg fremstår, er en uhyre vigtig del af din fremtoning. Hvis du som mand gerne vil opnå et velpoleret, velplejet, tiltalende look, er skægget et godt sted at starte.