Stationær gaming pc: Saml selv eller færdig pakkeløsning?

Stationær gaming pc: Saml selv eller færdig pakkeløsning?

Hvis du står og skal til at investere i en ny stationær gaming pc, står du måske i dilemmaet om du skal bygge den selv. Dvs. om du skal bestille alle dele separat hjem, og selv samle den fra bunden, eller om du skal bestille en samlet pc / pakkeløsning.

Stationær gaming pc: Saml selv eller færdig pakkeløsning?
Stationær gaming pc: Saml selv eller færdig pakkeløsning?

Begge dele er mulige, og heldigvis er mange af de førende producenter inden for gaming pc’er og udstyr begyndt at tilbyde begge løsninger, da de både sælger dele og pakkeløsninger på deres sider. Hvad enten du er til Fortnite, CSGO eller WOW, ønsker du at få den bedst mulige computer.

I det følgende kan du læse lidt om både fordele og ulemper.

Fordelen ved samlede pakkeløsninger inden for gaming pc’er

Én af fordelene ved at bestille en ”pakkeløsning”, hvor pc’en er samlet, er, at der ikke bare er garanti på de forskellige dele, men på hele maskinen. Dvs. at du bare kan sende den retur, hvis ikke den fungerer, når du har sat den til.

En anden fordel er, at du som regel får lidt rabat på delene, når du køber dem samlet. Det gør du, fordi det for producenten af pc’en er mere profitabelt at sælge en samlet computer til fx 8.000 kr., end en enkelt del til 1.500 kr. Hertil er stationære gamer pc’er ofte på tilbud, hvor du kan være heldig og gøre et rigtigt godt køb.

Ulemperne ved pakkeløsninger

Egentlig er der kun én rigtig ulempe ved pakkeløsninger – og det er, at det kan være svært at finde en løsning, hvor du får præcis de elementer, du har behov for. For selvom du selvfølgelig køber en gaming pc primært for at game på den, så laver du garanteret også andet på den: Redigerer film eller billeder, tegner, programmerer, etc.

Alt efter hvad du ellers bruger den til, har du måske brug for en ekstra hurtig processer eller et ekstra kraftigt grafikkort. Problemet bliver ret hurtigt, at mange producenter holder alle dele på nogenlunde samme niveau – er processeren vild, så er grafikkort, RAM, etc. det også. Og så bliver prisen for computeren pludselig en del højere, fordi du ikke bare betaler for at have et ekstra vildt grafikkort, men altså også alle de andre ting.

Hertil kan det også være omvendt: At der er en enkelt del i computeren, som er dårligere end alle de andre komponenter, fordi producenten gerne vil holde pc’ens pris nede. Og så skal du alligevel ud og betale ekstra, for at skifte den del ud til noget bedre.

Gaming PC
Gaming PC

Fordelen ved saml selv inden for gaming pc’er

Når du selv samler din computer, kan du skræddersy dens specs til lige præcis det, du har brug for. Dette er en kæmpe fordel, fordi du således får en maskine, som kan det, den skal – hverken mere eller mindre.

Ulemperne ved saml selv

Det er en ulempe at samle din egen computer, hvis du ikke har ret meget forstand på det. Der er selve det at samle den – og så er der også en masse at sætte sig ind i ift. hvilke mærker inden for de forskellige dele, der taler godt sammen. Hvis ikke du har mod på at sætte dig ind i alle de ting, kan det blive lidt en kamp at få samlet en gaming pc, som virker fejlfrit.

Hertil er der ikke garanti på selve samlingen – så hvis du får den samlet forkert, og det resulterer i en skade på pc’en, så er det dig selv, der hæfter for det.

Stationær gaming pc: Saml selv eller færdig pakkeløsning?
Stationær gaming pc: Saml selv eller færdig pakkeløsning?