Bæredygtig indretning af hus og have? Køb danske designs!

Guide: Dansk design til bæredygtig indretning

Rigtigt mange danskere er begyndt at tænke meget over bæredygtighed og klima – også når de indretter deres hus og have. Genbrug og upcycling er hot som aldrig før – og nettet vrimler med blogs om, hvordan du lever og bor så bæredygtigt og klimavenligt som muligt. At købe dansk design er en oplagt måde at købe bæredygtigt på!

Bæredygtig indretning af hus og have? Køb danske designs!
Bæredygtig indretning af hus og have? Køb danske designs!

Derfor er danske designs mere bæredygtige

Danske designs er bæredygtige af flere årsager:

  • Kvaliteten er som regel høj, hvilket giver en længere levetid og dermed minde spild.
  • Det er som regel produceret under gode forhold for medarbejderne og produceret af klimavenlige og bæredygtige materialer.
  • Det skal ikke transporteres så langt (forudsat det er produceret i Danmark).

I det følgende kan du læse mere herom, og nederst på siden finder du et eksempel på en dansk designer, der designer og producerer brugskunst og interiør.

Høj kvalitet – mindre spild

Når du køber produkter af høj kvalitet, er du med til at gøre modstand imod ”brug og smid væk”-kulturen. For brugskunst og interiør af god kvalitet holder i mange flere år, end produkter fra de store discountkæder.

Køber du fx et bord i dansk design af høj kvalitet, er det usandsynligt, at du når at slide det op. Dette skyldes at et bord af høj kvalitet er mere robust – og at materialerne (som fx træ) holder til at få patina (modsat billige, hvide laminatborde).

Skulle du gå hen og blive træt af det, før det er slidt op, kan du sælge det videre, lade det gå i arv eller donere det til genbrug.

At komme ”brug og smid væk”-kulturen til livs er et vigtigt skridt hen mod mere en mere bæredygtig produktion af interiør og brugskunst. Det er det, fordi det kræver enormt mange ressourcer og energi at producere nyt – så des længere vores ting holder, des bedre er det for miljøet.

Bæredygtig produktion

Dansk design er ikke nødvendigvis produceret i Danmark. Alligevel vil du generelt finde en mere bæredygtig produktion, når du kigger på danske designs, end du vil, når du kigger på udenlandske. Det vil du, fordi danske designere er meget bevidste om miljø og klima – og om, at folk verden over tænker mere og mere over bæredygtighed og økologi.

Er designet også produceret her i Danmark, kan du desuden også stole på, at alle medarbejdere, der har været inde over produktionen, har haft ordentlige forhold og løn.

Mindre transport

Det siger sig selv: Det er bedre for miljø og klima, hvis du køber dansk design der er produceret inden for landets grænser. Så skal det nemlig ikke transporteres ret langt.

Et eksempel på lækkert dansk design

Et godt eksempel på en dansk designer, som leverer lækre designs, er AmorDesign. Her kan du både købe ting til indendørs og udendørs brug, og det hele er produceret i Danmark med kærlighed og omhu.

I webshoppen finder du bl.a. knagerækker, stumtjenere, skraldespandsskjulere og højbede. Priserne er ganske rimelige, og de forskellige designs er både fantasifulde, flotte funktionelle.

Hertil kan du hos AmorDesign få specialdesignet bl.a. skraldespandsskjulere, havelåger og meget mere – så du kan få præcis det udtryk, du leder efter.

Guide: Dansk design til bæredygtig indretning
Guide: Dansk design til bæredygtig indretning